Autoritățile indiene au tăiat accesul la internet în regiunea Assam pentru a evita „rele practici” la un examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile indiene din statul Assam, au luat decizia de a suspenda, timp de 4 ore, serviciile de internet în mai multe districte din regiune pentru evitarea unor „rele practici” în timpul unui examen. 

Examen în India fără acces la internet Foto: Profimedia
Examen în India fără acces la internet Foto: Profimedia

Supendarea accesului la internet a avut loc în 25 de districte din regiunea Assam, aflată în nord-estul Indiei. Această decizie a fost luată în contextul în care se desfășoară un examen pentru ocuparea a peste 30.000 de posturi guvernamentale, la care s-au înscris peste 1 milion de studenți.

  „Stimate client, potrivit directivelor guvernamentale, serviciile de internet mobil vor fi întrerupte temporar în zonă între orele 10:00 am şi 12:00 pm, şi între orele 2:00 pm şi 4:00 pm”, a transmis compania de telefonie Airtel, utilizatorilor din cele 25 de regiuni indiene. 

Această decizie a fost luată și din cauza unor antecedente în care persoane aflate în examene au recurs la mijloace necinstite, cum ar fi utilizarea aplicațiilor de pe telefon, relatează Digi24.

  „S-au observat în trecut situaţii în care elemente lipsite de scrupule au recurs în timpul examenelor la mijloace necinstite, cum ar fi folosirea Facebook, WhatsApp şi YouTube”, se arată în ordinul guvernului.

La intrarea în examen, candidații nu vor avea voie cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice. 

Măsura este una necesară pentru binele administrației publice, relatează șeful guvernului din Assam.

Șeful guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, a justificat această măsură ca fiind necesară pentru binele administrației publice care va oferi peste 30.000 de noi locuri de muncă. 

  „Dacă putem selecţiona 30.000 (de candidaţi) exclusiv pe merit, atunci faţa guvernului se va schimba” a declarat Biswa Sarma, pentru cotidianul Indian Express.

În India cazurile de copiat au devenit o practică comună. În anul 2018, peste 2.8 miloane de elevi au repetat examenele după ce întrebările de la probele scrise au fost publicate pe WhatsApp. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite