Autorităţile braziliene anunţă măsuri sporite de securitate pentru Mondialul din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia a anunţat că va suplimenta numărul total al forţelor de ordine care vor fi preocupaţi de asigurarea ordinii şi securităţii în timpul Campionatului Mondial din 2014.

Autorităţile de la Brazilia au anunţat că vor fi mobilizaţi încă 70.000 de ofiţeri de poliţie pe lângă cei 100.000 anunţaţi anterior, aceştia acoperind tot ceea ce ţine garantarea securităţii în cele 12 oraşe în care vor fi disputate meciuri de fotbal.

Preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, a declarat miercuri că şi forţele armate vor fi pregătite oricând pentru posibile intervenţii dacă reprezentanţii poliţiei braziliene nu vor putea face faţă.

Măsurile de securitate sporite vin în contextul în care începând cu luna iunie în Brazilia au avut loc numeroase mişcări de protest, unele violente. Organizatorii au fost cei care au decis că un număr de 100.000 de poliţişti ar fi suficient pentru asigurarea ordinii în cele 12 oraşe braziliene.  

Cu toate acestea, în cursul zilei de joi comitetul de organizare al competiţiei fotbalistice a hotărât că numărul celor care asigura ordinea publică şi securitatea la evenimentul din vara lui 2014 trebuie să fie mult mai mare, luând decizia că 170.000 de poliţişti ar putea face faţă situaţiei.

Autorităţile braziliene au realizat joi şi primele exerciţii navale în vederea pregătirii pentru Campionatul Mondial.

Reprezentantul pentru probleme de securitate al FIFA, Ralf Mutschke, a afirmat că este încrezător că Brazilia va reuşi găzduirea competiţiei în condiţii de siguranţă, toate detaliile tehnice legate de acest subiect fiind rezolvate până la începutul Mondialului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite