Atacul de la World Trade Center, văzut de sus - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre fotografiile făcute de sus în timpul atacului din 11 septembrie, decizia Europei de a ajuta Grecia sau poziţia Chinei faţă de sancţionarea Iranului. Printre alte subiecte, în avalanşa din Afganistan au murit cel puţin 165 de persoane, iar Portsmouth are o săptămână să-şi plătească datoriile la fisc.

Atacul de la World Trade Center, văzut de sus. Poliţia oraşului New York a efectuat poze din elicopter în momentul în care turnurile gemene au fost lovide de două avioane pe 11 semtembrie 2001. Fotografiile făcute din aer arată unul dintre cele două turnuri arzând după intrarea primului avion, apoi se vede căderea lor. Cele 12 fotografii arată o nouă faţă a dezastrului, notează CNN.

Europa este de acord cu ajutarea Greciei. Liderii socialiştilor europeni au respins miercuri seară ideea, privilegiată în prezent, de ajutoare financiare acordate Greciei individual de unele state ale zonei euro şi au cerut un sprijin solidar în bloc al tuturor ţărilor făcând parte din el. "Fără solidaritate, dacă încercăm să construim soluţii numai pe o bază bilaterală în interiorul zonei euro, ne asumăm riscul de a vedea Grecia suferind de noi presiuni ale pieţelor", a pus în gardă preşedintele Partidului Socialist European, Poul Nyrup Rasmussen, potrivit The New York Times.

China, în centrul atenţiei în chestiunea sancţionării Iranului. Declaraţiile dure din partea Rusiei aduc în centrul atenţiei reticenţa Chinei de a fi de acord cu un nou set de sancţiuni internaţionale împotriva Iranului. China, care se bazează pe Iran pentru cea mai mare parte a resurselor sale energetice, susţine că acum nu este momentul potrivit pentru a discuta astfel de măsuri şi că uşa pentru negocieri cu Iranul rămâne deschisă. Şi Rusia a avut dubii în privinţa sancţiunilor, însă oficialii de la Moscova sunt de părere că decizia Iranului de a îmbogăţi uraniul la un nivel mai înalt ridică noi semne de întrebare în privinţa programului său nuclear, notează The Washington Post.

Cel puţin 165 de morţi în avalanşa din Afgaistan. Nişte soldaţi afgani şi săteni au folosit unelte rudimentare pentru a săpa după cadavre şi supravieţuitori după ce o avalansă a omorât cel puţin 165 de persoane într-o trecătoare montană. Avalanşa din Hindu Kush este unul dintre cele mai mari dezastre de acest fel prin care a trecut Afganistanul, potrivit unui oficial, scrie AFP.

Portsmouth are o săptămână să-şi plătească datoriile la fisc.
Înalta Curte de justiţie britanică a acordat o termen o săptămână clubului englez de fotbal Portsmouth pentru a-şi plăti datoriile la fisc, în caz contrar gruparea devenind prima din Premier League în supraveghere judiciară. O asemenea situaţie ar antrena deducerea automată a 9 puncte, ceea ce ar condamna clubul, în prezent pe ultimul loc în clasament, la retrogradarea în divizia secundă, potrivit The Guardian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite