Atac armat în Tel Aviv. Un polițist a murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițistul patrula pe stradă împreună cu partenerul său când a avut loc atacul.

Atac armat la Tel Aviv FOTO Profimedia
Atac armat la Tel Aviv FOTO Profimedia

Polițistul municipal, care a fost rănit într-un atac armat în centrul Tel Avivului, a murit în spital, a transmis serviciul de presă al clinicii în care a fost internată victima. Centrul Medical Tel Aviv Ichilov anunță cu profundă tristețe decesul lui Hen Amir, inspectorul de securitate al Municipiului Tel Aviv-Yafo.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exprimat condoleanțe familiei decedatului. El a subliniat că inspectorul în vârstă de 42 de ani, cu prețul vieții, „a prevenit un atentat terorist major și i-a salvat pe mulți”. „Forțele noastre de securitate vor răspunde oricui decide să ne facă rău”, a subliniat șeful guvernului.

Anterior, serviciul de presă al poliției israeliene a raportat un incident care s-a derulat în centrul orașului Tel Aviv. Potrivit acesteia, polițistul decedat, împreună cu partenerul său, patrulau pe stradă când a avut loc atacul. Polițiștii au observat un tânăr care le-a trezit bănuielile și l-au chemat să verifice. În acel moment, suspectul a deschis focul, rănind grav pe unul dintre polițiști, în timp ce al doilea a tras înapoi și l-a neutralizat pe atacator.

Potrivit serviciului de presă al poliției, atacatorul s-a dovedit a fi un locuitor de 27 de ani al orașului Jenin de pe malul de Vest al râului Iordan. El se afla ilegal pe teritoriul israelian, fără permis de muncă sau de intrare, a spus poliția. Potrivit The Jerusalem Post , atacatorul ar fi putut fi legat de grupul radical palestinian Jihadul Islamic. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite