Armata siriană anunţă că deţine controlul asupra întregii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata siriană controlează în prezent toată capitala, după ce a preluat sâmbătă controlul asupra cartierului Tadamun (sud). Anunțul a fost făcut de generalul însărcinat cu operaţiunile din acest cartier, transmite Agerpres.

„Am curăţat toate cartierele din Damasc, de la Midan la Mazze, Qadam, Hajar al Aswad şi Tadamun", a afirmat ofiţerul superior, care a preferat să îşi păstreze anonimatul în discuţia jurnaliştii care au vizitat cartierul Tadamun, cucerit, potrivit lui, sâmbătă.

„Situaţia din Damasc este excelentă şi stabilă. Nu mai există o prezenţă a grupurilor armate, cu excepţia câtorva indivizi care se deplasează dintr-un loc în altul pentru a demonstra că există", a adăugat el. Generalul a precizat că operaţiunea împotriva Tadamun a început vineri dimineaţă, „pentru a răspunde solicitării populaţiei", şi s-a încheiat sâmbătă la ora locală 14.00.

Opoziția a confirmat că forțele regimului au preluat controlul asupra cartierului Tadamun,. „Armata Siriană Liberă s-a retras din Tadamun, însă membrii săi sunt prezenţi în toată capitala, unde lansează atacuri precise înainte de a dispărea", a declarat pentru AFP o militantă, Lena al-Shami. „Tadamun era o excepţie. Armata Siriană Liberă nu poate şi nu vrea să controleze cartiere din Damasc", a explicat ea, în contextul în care rebelii au lansat la 15 iulie un atac ce viza cucerirea Damascului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite