Armata israeliană declară că a ucis mai mulţi membri Hamas într-un complex de tuneluri din Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a declarat joi că a ucis mai mulţi membri ai grupării islamiste palestiniene Hamas în tuneluri descoperite în sudul Fâşiei Gaza, potrivit dpa.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Un sistem de tuneluri cu o lungime de câteva sute de metri a fost distrus, iar capacităţile de luptă şi de comandă ale Hamas în zona din jurul oraşului Khan Yunis au fost reduse în mod semnificativ, a adăugat armata, dar aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent de agenţia de presă citată.

Potrivit colonelului Miki Sharvit, 20 de presupuşi terorişti Hamas au fost ucişi numai într-un singur tunel. Publicaţia israeliană Jerusalem Post l-a citat spunând că aproape întreaga zonă era înţesată de infrastructură militară.

Israelul se află sub o puternică presiune internaţională din cauza numărului mare de civili ucişi în războiul din Fâşia Gaza şi distrugerii masive de infrastructuri civile. Potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas, peste 22.400 de persoane au fost ucise până în prezent, iar peste 57.600 rănite.

Israelul încearcă să anihileze Hamas după ce terorişti islamişti ai acestei grupări palestiniene au ucis peste 1.200 de persoane în atacuri asupra statului israelian în 7 octombrie.

De joi, săptămâna viitoare, Israelul va trebui să răspundă pentru prima oară pentru operaţiunea sa militară în Fâşia Gaza în faţa unui tribunal internaţional. Africa de Sud a dat în judecată Israelul la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, acuzându-l de genocid. Primele audieri au fost programate pentru 11 şi 12 ianuarie.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite