Apple trebuie să plătească unui bărbat peste 1.000 de dolari deoarece nu include adaptorul de alimentare în pachetul noului iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Un judecător din Brazilia a decis ca Apple să despăgubească un bărbat cu peste 1.000 de dolari pentru ca nu i-a inclus un adaptor de alimentare atunci când acesta a cumpărat un smartphone iPhone.

Judecătorul Vanderlei Caires Pinheiro face parte din instanţa civilă din oraşul Goiania. Acesta a hotărât că practica celor de la Apple nu este legală şi compania trebuie să plătească unui bărbat 1.081 de dolari. Judecătorul a spus că Apple cere clientului să cumpere două produse pentru a avea unul funcţional, relatează Insider.com.

Faptul că Apple a decis să vândă separat încărcătorul deşi acesta este necesar pentru funcţionarea telefonului, a fost numită de judecătorul brazilian drept o "practică comercială abuzivă şi ilegală". 

Cei de la Apple au pledat în apărarea companiei spunând că fiecare produs iPhone a venit echipat cu un cablu Lightning USB, ce permite utilizatorului să încarce telefonul folosind adaptoare de alimentare pe care le pot achiziţiona şi de la alte companii. 

Argumentul prezentat de Apple nu a fost aprobat de judecător care a precizat că acest cablu nu funcţionează cu adaptoarele de perete care nu au un port USB-C, cu care este proiectat încărcătorul iPhone-ului. Judecătorul a scos în evidenţă şi faptul că Apple declarase în urmă cu ceva vreme că a scos adaptoarele de alimentare din pachet din grijă pentru mediu. Dar aceştia tot continuă să producă acele adaptoare de alimentare pe care le comercializează separat. 

„Nu este oportun ca o astfel de măsură să urmărească reducerea impactului asupra mediului, întrucât, din toate probele, inculpatul continuă să fabrice un accesoriu atât de esenţial, dar acum îl vinde separat”, a spus Pinheiro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite