Anonymous atacă site-ul prim-ministrului din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Key, susţinătorul proiectului de lege care autorizează agenţia de informaţii din Noua Zeelandă să spioneze cetăţenii şi rezidenţii din arhipelag. FOTO: Reuters
John Key, susţinătorul proiectului de lege care autorizează agenţia de informaţii din Noua Zeelandă să spioneze cetăţenii şi rezidenţii din arhipelag. FOTO: Reuters

Organizaţia Anonymous a reuşit să spargă marţi, pentru scurt timp, site-ul prim-ministrului Noii Zeelande, John Key, pentru a protesta contra unui proiect de lege care autorizează agenţia de informaţii a ţării să-şi spioneze cetăţenii, informează publicaţia „Le Figaro”.

Grupul numit „Anonymous NZ” a revendicat printr-un videoclip postat pe YouTube atacul site-ului www.johnkey.co.nz şi a altor 12 site-uri asociate Partidului Naţional, grupare al cărui membru este prim-ministrul Noii Zeelande.

Hackerii au denunţat textul de lege căruia „majoritatea neo-zelandezilor i se opun”. De, asemenea, gruparea a criticat „comportamentul pueril” şi acţiunea „ilegală” a celor din echipa condusă de John Key.

Serviciul neo-zeelandez de informaţii, Biroul de Securitate a Comunicaţiilor, nu este autorizat în prezent să spioneze pe cetăţenii sau rezidenţii din arhipelag. Cu toate acestea, John Key a introdus un proiect de lege care „îi permită să aibă un dialog mai bun şi să coopereze cu poliţia şi cu armata”. Textul a fost trimis în Parlament şi urmează să fie adoptat după prezentarea în plen.

Biroul de Securitate a Comunicaţiilor spionează în prezent obiective străine prin ascultarea mesajelor electronice şi prin partajarea de date cu Statele Unite ale Americii, Australia, Canada şi Marea Britanie în urma Parteneriatului Five Eyes care nu prevede, însă, spionarea propriilor cetăţeni, potrivit agenţiei de ştiri Reuters. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite