Alertă în Canada din cauza incendiilor de vegetație. Sute de deținuți dintr-o închisoare de înaltă securitate au fost evacuați

0
Publicat:

Sute de persoane, printre care și 225 de deținuți închiși într-un penitenciar de înaltă securitate, au fost evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada, au anunțat autoritățile, citate de Agerpres.

Incendii de pădure în Canada / FOTO Arhivă
Incendii de pădure în Canada / FOTO Arhivă

Deținuții din centrul penitenciar federal Port-Cartier, aflat la 500 de kilometri nord-est de orașul Quebec, au fost evacuați împreunp cu circa o mie de locuitori în weekend.

Penitenciarul a fost închis, iar deținuții au fost "transferaţi din zona afectată în alte unităţi de penitenciare federale securizate", a precizat șefa administrației penitenciarelor din Canada.

Mișcarea vine după ce autoritățile au declarat vineri stare de urgență, din cauza incendiilor de pădure care amenințatu orașul Port-Cartier. 

Și în provincia Newfoundland au existat probleme similare. Aproximativ 750 de angajați care lucrau la un baraj hidroelectric au fost și ei strămutați.  Centrala furnizează energie electrică în mai multe regiuni.

Incendiile au lovit puternic ţara în 2023 de la est la vest, făcând scrum peste 15 milioane de hectare. Acestea au costat viaţa a opt pompieri şi au determinat autorităţile să evacueze peste 235.000 de persoane.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite