Alegerile din SUA: Newt Gingrich "se află la finalul cursei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la obţinerea învestiturii republicane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie Newt Gingrich "se află la finalul cursei" şi nu poate, din punct de vedere matematic, să obţină nominalizarea de la partidul său, a anunţat joi principalul său susţinător financiar, relatează AFP.

Sheldon Adelson, un magnat de hoteluri-cazinou din Las Vega, care a finanţat cu un total de 15 milioane de dolari campania lui Gingrich, a subliniat că îl apreciază pe candidatul său dar că acesta nu mai are nicio şansă să obţină învestitura la Convenţia republicană din august.

"Pare că se află la finalul cursei (...), deoarece din punct de vedere matematic nu poate obţine numărul (de delegaţi necesari) şi este puţin probabil că vom asista la o Convenţie extinsă", adică fără învingător desemnat de prima dată, a declarat el pentru Jewishjournal.com.

Anturajul lui Gingrich a anunţat miercuri că aspirantul vrea să îşi concentreze toate eforturile şi mijloacele asupra Convenţiei republicane din această vară, în cazul în care favoritul cursei, moderatul Mitt Romney, nu va reuşi să obţină cei 1.144 de delegaţi necesari pentru a fi învestit de prima dată.

"Îl susţin pentru că îmi plac oamenii care iau decizii. Iar el ia decizii", a răspuns magnatul cazinourilor, când a fost întrebat ce l-a motivat să finanţeze campania lui Gringrich.

"Nu trebuie să îţi fie frică să utilizezi expresiile islamisto-fascist sau islamisto-terorist, atunci când despre asta este vorba. Nu toţi islamiştii sunt terorişti, însă toţi teroriştii sunt islamişti", a continuat Adelson.

Până în prezent, Gringrich a câştigat doar două dintre cele 34 de scrutine organizate stat cu stat. Însă, în pofida devansării sale de către Romney şi Rick Santorum, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor nu a abandonat cursa pentru Casa Albă.

Adelson conduce Las Vegas Sands Corp., un grup care valorează aproximativ 21 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Potrivit unor observatori, el a fost singurul care s-a implicat în campania lui Newt Gingrich, în ultimele luni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite