Air China îşi suspendă zborurile către Phenian, pe fondul ameninţărilor militare din Peninsula Coreeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană de stat Air China îşi va suspenda începând de luni zborurile către Coreea de Nord, a anunţat vineri televiziunea publică chineză CCTV, punând această decizie pe seama tensiunii provocate de aşteptarea unui nou test nuclear al regimului stalinist de la Phenian, care ar putea fi urmat de represalii militare din partea Statelor  Unite, relatează AFP.

Autorităţile chineze au avertizat anterior că „un conflict ar putea izbucni în orice moment“ în Coreea de Nord, ţară care pare să pregătească un nou experiment nuclear.

Air China este singura companie aeriană chineză care asigură zboruri către Coreea de Nord, cea mai izolată ţară din lume.

După ce armata nord-coreeană a efectuat noi teste cu rachete, Washingtonul a deplasat în regiune o flotilă militară, inclusiv un portavion. Un responsabil al Pentagonului a declarat că Statele Unite îşi evaluează opţiunile militare pentru a riposta la continuarea programului de înarmare nord-coreean.

„Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată“, a răspuns joi preşedintele american Donald Trump la o invitaţie de a adresa un mesaj ultimului regim stalinist din lume.

În replică, Phenianul a ameninţat că armata nord-coreeană va „devasta fără milă“ Statele Unite în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite