Afganistan: sediul comisiei electorale, atacat de talibani cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacatori înarmaţi cu pistoale, lansatoare de grenade şi veste cu bombe sinucigaşe au deschis focul asupra unuia dintre sediile comisiilor electorale din estul capitalei Kabul, Afganistan. Republica Islamică găzduieşte alegeri prezidenţiale peste o săptămână, timp în care tensiunea creşte din zi în zi.

UPDATE 14.15 Poliţiştii au ucis trei dintre cei patru atacatori, ultimul dintre ei fiind încă în interiroul clădirii.

Atacatorii au intrat în sediul comisiei electoral prin intrarea din faţă, potrivit surselo postului Al Jazeera aflate la faţa locului. 

„Confirm că a avut loc un atac asupra sediului Comisiei Electorale Independente (CEI)”, a declarat Noor Mohammad, purtătorul de cuvânt al organizaţiei. „Am auzit două explozii în interiorul clădirii CEI...dar oamenii sunt în siguranţă şi sunt adăpostiţi în camere sigure”, a adăugat afganul.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru Atacul de sâmbătă, relatează Al Jazeera, însă încercarea de a perturba organizarea alegerilor nu a surprins autorităţile locale. 

Cu toate acestea, forţele de ordine trebuie să se pregătească pentru noi tentative chiar în ziua alegerilor prezidenţiale, programată pe 5 aprilie.

Atacul de sâmbătă este cel de-al patrulea din ultimele opt zile şi al doilea care vizează în mod direct sedii ale comisiilor electorale.

Talibanii au jurat că vor duce o adevărată campanie de violenţă pentru a împiedica alegerile de săptămâna viitoare şi au făcut apel la toţi rebelii să atace personalul comisiilor electorale, alegătorii şi forţele de securitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite