Zelenski, despre masacrul de la Bucea: Moarte, peste tot doar moarte. N-am crezut că dreptul la viaţă e atât de costisitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Corespondentul în Ucraina al CBS i-a luat un interviu lui Volodimir Zelenski imediat după întoarcerea lui din Bucea, oraşul de la periferia Kievului unde armata ucraineană a descoperit gropi comune şi străzi acoperite cu trupurile civililor ucişi, după retragerea soldaţilor ruşi.

El a fost întrebat direct de corespondentul Scott Pelley ce a văzut în Bucea. „Ce am văzut acolo? Moarte, peste tot doar moarte”, scrie Libertatea.

Volodimir Zelenski: „Noi apărăm dreptul la viaţă. Niciodată nu am crezut că acest drept este atât de costisitor. Rusia nu trebuie să aleagă pentru noi ce ar trebui să facem şi cum să ne folosim drepturile. Acest drept mi-a fost dat de Dumnezeu şi de părinţii mei”, a mai spus Zelenski în interviu, care a avut loc într-o clădire guvernamentală din Kiev.

A adăugat apoi că Ucraina luptă pentru drepturile fundamentale ale omului, nu „pentru valorile occidentale”, teză acreditată de Rusia în încercarea de a justifica invadarea ţării vecine. „Ei spun că apărăm valorile occidentale. Ce sunt «valorile occidentale»? Cuiva care care locuieşte în Rusia, Statele Unite sau în Europa nu-i plac nici copiii? Nu vor ca fiii lor să meargă la universitate, nu vor ca bunicul lor să trăiască 100 de ani? Avem aceleaşi valori, valorile universale”, a spus Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite