Zelenski, despre explozia de pe podul Crimeei: „Nu noi am comandat, din câte știu eu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a respins acuzațiile Rusiei potrivit cărora explozia de pe podul Kerci de pe 8 octombrie a fost orchestrată de serviciile speciale ucrainene, a declarat președintele pentru postul de televiziune canadian CTV News, citat de Ukrainska Pravda.

Zelenski susține că Ucraina nu a fost vinovată de explozia de la Podul Crimeei / Foto: Profimedia
Zelenski susține că Ucraina nu a fost vinovată de explozia de la Podul Crimeei / Foto: Profimedia

„Cu siguranță nu am ordonat asta [explozia de pe podul Kerci], din câte știu eu”, a spus președintele.

Volodimir Zelenski a sugerat că explozia ar fi putut fi rezultatul unei lupte interne ruse dintre serviciile speciale și armată.

„Există multe verticale de putere [structuri de comandă de sus în jos]. Este un sistem mare. În Uniunea Sovietică, era vorba de KGB. Astăzi este formată din mai multe ramuri care decid constant care dintre ele este cea principală”, a adăugat președintele.

Pe 8 octombrie a avut loc o explozie pe podul Kerci. O comisie de anchetă rusă a concluzionat că aceasta a fost organizată de serviciile speciale ucrainene.

New York Times, citând surse, a relatat că atacul de pe pod a fost organizat de serviciile speciale ucrainene.

De asemenea, și surse ale publicației Ukrainska Pravda au relatat că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a fost în spatele exploziei de pe podul din Crimeea.

Ca răspuns la atac, pentru care Kremlinul a dat vina pe Ucraina, dictatorul de la Moscova a ordonat bombardarea brutală a civililor din Kiev și mai multe alte orașe ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite