Zeci de morţi în gara din Kramatorsk, în Donbas, după un atac cu două rachete. Ruşii au ţintit oameni care încercau să fugă de război FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, în gara oraşului, vizată de un atac cu două rachete, anunţă compania feroviară ucraineană, relatează AFP.

„Zeci” de persoane au fost ucise, potrivit şefului administraţiei militare regionale Doneţk Pavlo Kirilenko, anunţă vineri într-o postare pe Telegram directorul sistemului feroviar ucrainean Oleksandr Kamîşin, relatează CNN.

„Fascişti ruşi au lovit gara Kramatorsk într-un atac cu rachete (de tip) Iskander”, acuză pe Telegram Kirilenko.

„Poliţia şi salvatori rapotrează zeci de morţi şi răniţi”, anunţă el.

GALERIE FOTO

Mii de oameni se aflau în gară la momentului atacului cu rachetă, în vederea evacuării din regiunea Doneţk către regiuni mai sigure din Ucraina, precizează Kirilenko.

„Raşiştii (fascişti ruşi) ştiau bine unde să lovească şi ce voiau. Ei vor să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici posibil. Ei vor să distrugă orice este ucrainean”, denunţă el.

Pe esplanada din faţa gării se vedea ceea ce a mai rămas dintr-o rachetă, pe care se putea citi, în rusă, „pentru copiii noştri”.

Bagaje abandonate, fragmente şi cioburi acopereau esplanada şi împrejurimile gării.

Cadavre, depuse în faţa unor magazine ale gării, au fost evacuate cu camioane ale armatei, potrivit unui corespondent AFP.

Kramatorsk se află între Doneţk şi Lugansk, în Donbas.

Un jurnalist AFP a văzut cel puţin 20 corpuri în saci mortuar, sub prelate. Prezent la faţa locului înainte de atac, jurnalistul AFP a constatat că sute de oameni sperau să părăsească oraşul - ameninţat de o ofensivă rusă majoră - cu un tren.

Potrivit surselor media ucrainene, rutele feroviare din Sloviansk, Kramatorsk şi Lyman, situate în regiunea Doneţk, au fost blocate. 

Parlamentarul ucrainean Lesia Vasilenko a confirmat că au fost şi atacuri aeriene care au ţintit linia de cale ferată în partea de nord a Doneţkului. 

„Două rachete au căzut la Gara din Kramatorsk”, a anunţat compania feroviară ucraineană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite