Zece arestări în Vietnam în legătură cu drama celor 39 de migranţi găsiţi în camionul frigorific în apropiere de Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia vietnameză a arestat opt persoane, după ce a arestat două persoane săptămâna trecută, suspectate de faptul că sunt implicate în drama celor 39 de migranţi - probabil vietnamezi - găsiţi morţi la sfârşitul lui octombrie într-un camion frigorific în apropiere de Londra, relatează AFP.

Autorităţile din provincia Nghe An (centru), de unde provin mai multe presupuse victime, au ”arestat opt suspecţi implicaţi în reţele de trafic”, a anunţat Nguyen Huu Cau, un reprezentat provincial al poliţiei, citat de presa locală.

Doi vietnamezi au fostarestaţi săptămâna trecută în cadrul dosarului.

În Regatul Unit, şoferul camionului frigorific, originar in Irlanda de Nord, a fost inculpat de omor prin imprudenţă, spălare de bani şi complot în vederea favorizării migraţiei ilegale.

La Dublin, alt nord-irlandez, care ar avea legătură cu cazul, a compărut la Înalta Curte de Justiţiei a Irlandei, în vederea unei proceduri de extrădare către Marea Britanie.

Alte trei persoane au fost arestate de poliţia britanică şi eliberate pe cauţiune.

Descoperirea la 23 octombrie a camionului a provocat un val de indignare la nivel internaţional şi a relevat căi ale migraţiei clandestine foarte organizate între Vietnam şi Europa.

Corpurile celor 39 de migranţi - 31 de bărbaţi şi opt femei - au fost decoperite într-o zonă industrială la Grays, în Essex, la aproximartiv 30 de kilometri est de Londra.

Poliţia britanică nu a prezentat până în prezent vreun indiciu cu privire la cauza acestor morţi.

Containerul a sosit cu feribotul în portul Purfleet, pe Tamisa, de la Zeebruges, din Belgia.

Victimele nu au fost identificate încă în mod oficial, în aşteptarea rezultatelor unor teste ADN, însă autorităţile britanice, după ce au crezut că era vorba despre cetăţeni chinezi, au anunţat săptămâna trecută cp ar fi vietnamezi.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri