Violenţe la un protest în Franţa, după moartea unui tânăr în confruntări cu forţele de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei manifestanţi au fost răniţi la picioare, unul de o lovitură cu bastonul şi ceilalţi doi de grenade cu bile de cauciuc FOTO broadsheet.ie
Trei manifestanţi au fost răniţi la picioare, unul de o lovitură cu bastonul şi ceilalţi doi de grenade cu bile de cauciuc FOTO broadsheet.ie

Cel puţin cinci persoane au fost rănite sâmbătă la Nantes, în vestul Franţei, în incidente violente produse în timpul unui protest, la şase zile după moartea unui tânăr ecologist în cursul unor confruntări cu forţele de ordine, relatează AFP.

Trei manifestanţi au fost răniţi la picioare, unul de o lovitură cu bastonul şi ceilalţi doi de grenade cu bile de cauciuc.

Doi membri ai forţelor de ordine au fost de asemenea răniţi uşor, potrivit Prefecturii.

Confruntările au continuat după-amiază în centrul oraşului, între sute de manifestanţi şi poliţie.

Forţele de ordine au fost atacate de unii protestatari cu sticle şi rachete de semnalizare şi au răspuns cu grenade lacrimogene şi asurzitoare şi cu gloanţe de cauciuc, rănind un manifestant la spate.

Manifestaţia, la care au participat aproximativ 800 de persoane potrivit poliţiei, a fost organizată "împotriva violenţelor poliţiei", la apelul mişcărilor radicale anticapitaliste.

Protestul a avut loc după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un tânăr militant ecologist în vârstă de 21 de ani, Remi Fraisse, a murit în cursul unor confruntări cu forţele de ordine la locul unde urma să fie construit un baraj contestat, la Sivens, în sud-vestul ţării.

Acest deces, care a provocat un şoc naţional, este primul în timpul unei manifestaţii reprimate de poliţia din Franţa metropolitană după 1986. Conform rezultatelor anchetei, Remi Fraisse a murit în urma exploziei unei grenade ofensive lansate de jandarmi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite