Viktor Orban, criticat de preşedinţii a două ţări după ce a publicat o hartă a „Ungariei Mari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungariei Viktor Orban a fost criticat de preşedintele Croaţiei, respectiv al Sloveniei, după ce acesta a publicat o hartă a „Ungariei mari”, cu Transilvania, Slovacia şi Croaţia în componenţa ei.

„Sunt provocări ale celor care ştiu foarte bine că aceste hărţi vor rămâne doar în dulap. Învăţaţi din istorie, dar priviţi spre viitor”, a scris pe Facebook preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic.

„Croaţia este o ţară europeană modernă. În dulapurile noastre şi în arhive sunt multe hărţi istorice care arată ţara noastră mult mai mare decât e acum. În arhivele multor ţări sunt astfel de hărţi. Nu le distribuiţi şi nu le puneţi la profil. Nu sunt relevante azi şi îi supără pe vecinii noştri”, a adăugat Milanovic.

Şi preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, şi partidele de stânga din opoziţie au condamnat postarea lui Viktor Orban.

Premierul Ungariei a postat o fotografie cu harta „Ungariei mari”, alături de un mesaj în care le ura elevilor succes la examenele de istorie.

Şi premierul român Ludovic Orban a reacţionat la harta lui Viktor Orban. Întrebat ieri despre aceasta, premierul român a afirmat că „vrabia mălai visează”.

Într-o postare pe Facebook, premierul ungar le-a urat succes participanţilor la proba de bacalaureat la istorie din Ungaria. Viktor Orban a publicat pe reţeaua socială, pe lângă mesajul „Un examen istoric. Succes!” şi o hartă a Ungariei Mari, cu Transilvania, Slovacia şi Croaţia în componenţa ei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite