Unul dintre cei mai notorii capi ai mafiei ruse din SUA a primit interdicţie de a intra în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO deschide.md
FOTO deschide.md

Boris Nayfeld, unul dintre cei mai cunoscuţi gangsteri ruşi din Statele Unite, a fost nevoit să-şi petreacă noaptea de marţi spre miercuri pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, pentru că autorităţile Republicii Moldova i-au interzis accesul pe teritoriul ţării.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 70 de ani, cetăţean al Statelor Unite, sosise pe Aeroportul Internaţional din Chişinău cu o cursă aeriană din Moscova. 

După  ce poliţiştii de frontieră i-au verificat actele, lui Nayfeld i s-a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, scrie deschide.md. Surse ale site-ului citat au spus că, întrebat fiind despre scopul vizitei sale în Republica Moldova, Nayfield ar fi declarat: „Am venit să beau vin.”

Nayfeld era însoţit de alţi doi bărbaţi de origine rusă, unul dintre ei având cetăţenie austriacă. Niciunul dintre cei trei nu au comunicat scopul vizitei lor, din acest motiv toţi primind interdicţia de a pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova. După ce şi-au petrecut noaptea în zona neutră de pe aeroport, dimineaţa au decolat spre Federaţia Rusă, a mai precizat sursa citată.

 

Cine este Boris „Bibi” Nayfeld 

Associated Press (AP) l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai notorii gangsteri ruşi în viaţă, care vrea doar să se întoarcă în ţara sa de baştină.”

Nayfeld a fost implicat în traficul de heroină, evaziune fiscală şi alte activităţi criminale, fiind condamnat la închisoare de trei ori. Mafiotul a declarat pentru AP la începutul anului trecut, când ieşise recent din închisoare, că nu are perspective de muncă pe teritoriul SUA şi îşi doreşte să se întoarcă în ţara de origine (Belarus), unde talentul său de intermediar pentru oameni de afaceri de toate felurile poate fi mai bine folosit.

Boris „Biba” Nayfeld i-a ameninţat public cu moartea pe nenumăraţi duşmani de-ai săi şi a reuşit să scape dintr-un atentat cu bombă care-l viza.

În 1986, Nayfel a fost împuşcat în mână în timp ce bărbaţi înarmaţi cu arme automate au pătruns în biroul de unde-şi desfăşura activitatea de evaziune fiscală, omorându-i un prieten bun.

Biba a fost implicat şi în asasinarea capului mafiei ruse Evsei Agron. După moartea acestuia din urmă, Nayfeld a servit drept gardă de corp şi sofer pentru următorul şef al mafiei ruse, Marat Balagula.

Balagula avea un birou la El Caribe Country Club, o sală de evenimente deţinută de unchiul fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen.

Nayfeld a fost reţinut de autorităţile americane în anul 1994, iar până anul trecut a fost ţinut în puşcăriile de peste ocean.

În interviul acordat agenţiei Associated Press, Nayfeld a zis că nu regretă nimic din trecutul său criminal şi că, dacă ar putea să o ia de la capăt, ar face la fel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite