Uniunea Europeană intenţionează să deschidă o televiziune în limba rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Uniunii Europene au în vedere înfiinţarea unui nou canal de televiziune în limba rusă, al cărui scop va fi combaterea propagandei de la Kremlin, a anunţat de curând ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, potrivit site-ului BuzzFeed News.

„În ultima perioadă, televiziunea din Rusia a devenit foarte agresivă în ceea ce nu mai poate fi considerat un jurnalism normal. Este vorba mai degrabă despre un război informaţional şi de propagandă”, a declarat şeful diplomaţiei din Letonia.

Edgars Rinkevics a explicat că propunerea aflată pe masa Uniunii Europene doreşte să creeze surse alternative de informare, nu surse alternative de propagandă. Noul canal de televiziune, dacă va fi înfiinţat, va fi un post normal, cu divertisment, ştiri, însă cu informaţii foarte exacte, a mai completat el.

Până în prezent aproximativ 14 state europene şi-au exprimat sprijinul informal pentru acest proiect, de la ţările din Europa de Est până la statele scandinave, Polonia şi Marea Britanie.

Edgars Rinkevics a precizat de asemenea că iniţiativa este una importantă pentru Letonia şi Estonia, deoarece în aceste ţări se regăsesc cele mai mari minorităţi de rusofoni.

„Rămân multe de discutat, în special probleme legate de finanţare, precum şi de conţinut. Ne dorim să nu fie un alt instrument de propagandă”, a mai spus ministrul de Externe al Letoniei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite