Ungaria se apără de migranţi cu un „gard inteligent“ la graniţa cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Gardul inteligent“ are deocamdată o lungime de 10,3 kilometri
„Gardul inteligent“ are deocamdată o lungime de 10,3 kilometri

Ungaria construieşte un „gard inteligent“ de-a lungul graniţei sale cu Serbia, dotat cu senzori termici şi camera nocturne, în scopul de a supraveghea eventuale intrări ilegale în ţară ale migranţilor, relatează postul naţional de televiziune.

„Gardul inteligent“ este construit pentru a-l consolida pe cel de sârmă ridicat anul trecut pe o distanţă de 175 de kilometri.

Potrivit presei locale, citate de AFP şi Agerpres, un prim tronson (de 10,3 kilometri) din „gardul inteligent“ a fost ridicat deja. Noul gard este prevăzut cu camere nocturne şi senzori termici şi are o înălţime de trei metri.

Pe fondul unui aflux masiv de refugiaţi şi migranţi, Guvernul conservator de la Budapesta a luat anul trecut decizia de a baricada teritoriul ungar. Recent, premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ruperii acordorului asupra refugiaţilor între Turcia şi UE şi a anunţat noi măsuri antimigraţie, inclusiv „gardul inteligent“.

Potrivit postului M1, gardul va permite reducerea numărului de soldaţi şi poliţişti necesari la controlul frontierei. Guvernul va decide ulterior când va fi construit restul gardului.

Peste 400.000 de migranţi au traversat în 2015 Ungaria, ţară din spaţiul Schengen de liberă circulaţie a persoanelor, în drum spre Europa de Vest.

În urma ridicării primului gard în septembrie anul trecut şi, o lună mai târziu, a unuia în dreptul graniţei croate, numărul migranţilor care au pătruns în Ungaria s-a redus semnificativ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite