Ungaria este criticată pentru legea sa privind ''protecţia suveranităţii naţionale''

0
Publicat:

Parlamentul Ungariei a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri prin care se înfiinţează o autoritate de supraveghere responsabilă cu împiedicarea "interferenţelor străine" în procesul electoral şi se instituie pedepse cu închisoarea.

Parlamentul Ungariei. Foto: Profimedia
Parlamentul Ungariei. Foto: Profimedia

Menit să "protejeze suveranitatea" Ungariei, acest pachet legislativ este perceput de criticii prim-ministrului naţionalist Viktor Orban ca o nouă ofensivă de a reduce la tăcere forţele de opoziţie.

"Statele Unite sunt preocupate de decizia guvernului ungar de a promulga astăzi o nouă lege care oferă guvernului ungar instrumente draconice ce pot fi folosite pentru a intimida şi pedepsi persoane ale căror opinii nu sunt împărtăşite de partidul la putere" Fidesz, a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller, citat într-un comunicat de presă. "Această nouă lege este incompatibilă cu valorile noastre comune ale democraţiei, libertăţii individuale şi statului de drept", a adăugat el.

Mai multe ONG-uri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunţat dorinţa guvernului ungar de a "reduce la tăcere vocile critice" prin adoptarea acestei legi.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite