Una dintre cele mai bogate femei din Italia a ascuns de fisc 1.243 de proprietăţi imobiliare

0
0

Una dintre cele mai bogate femei din Italia a ascuns de fisc, începând din anii '90, un număr de1.243 de proprietăţi imobiliare, evaluate de autorităţi la peste 2 miliarde de euro, potrivit presei locale, citate de AFP.

Oficial cu reşedinţa în Monaco în perioada 1999-2010, Angiola Armellini a părăsit doar rareori Roma, unde deţine majoritatea prorpietăţilor, inclusiv trei hoteluri de lux, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Angiola Armellini este fiica şi moştenitoarea lui Renato Armellini, numit "regele cărămizilor" în Roma în anii '70 şi cunoscut pentru faptul că a fost răpit de mafia calabreză. Renato Armellini a murit în 1993, iar averea a obţinut-o în perioada de boom economic din anii '70, construind multe clădiri în Roma şi la periferia capitalei.

Autortităţile italiene consideră că Armellini conduce un complex imperiu de afaceri creat în anii '90 pentru a ascunde active de fisc folosind o serie de companii off-shore din locaţii precum Monaco, Luxembourg, Elveţia, Noua Zeelandă şi Bahamas.

Statul vrea să recupereze taxe neplătite de circa 17 milioane de euro.

Angiola Armellini a mai fost implicată în delicte financiare, potrivit presei italiene. În 1991 a fost suspectată într-un caz de fraudă fiscală şi contabilitate falsă, iar în 1996 a fost investigată pentru faliment fraudulos.

 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite