Un tânăr din Ucraina povesteşte infernul: Ruşii au tras într-o maşină cu civili, un copil a fost împuşcat. Nu au bani şi mâncare, sunt agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ucraina razboi tancuri FOTO news.ro

Tânărul ucrainean Pavlo a relatat pentru News.ro că, până să înceapă războiul, o parte a familiei sale, dar şi mulţi prieteni de-ai săi au locuit în Herson. El s-a refugiat acum undeva într-o localitate aflată în nord-vestul ţării, însă ţine legătura cu cei care au rămas în acest oraş-port care se întinde pe râul Nipru.

Tânărul a povestit ce s-a întâmplat în oraş odată cu venirea ruşilor, vorbeşte despre bombardarea unui pod care face legătura cu aşezarea şi despre faptul că cel mai mare centru comercial, numit Fabrika, şi care are în jur de 14.000 de metri pătraţi, a fost bombardat. Acolo este locul unde, spune tânărul, familia sa avea o mica afacere. El spune că ruşii au prădat magazine întregi aflate în acest centru pentru că pur şi simplu nu mai au mâncare şi bani. Pavlo mai povesteşte că prietenii lui l-au anunţat că ruşii au deschis focul asupra unei maşini în care se afla şi un copil şi că acesta a fost împuşcat.

“Numele meu este Pavlo şi m-am născut în oraşul Herson, aflat în partea de sud a Ucrainei. O parte a familiei mele şi mulţi prieteni au trăit în acest oraş înainte de începerea războiului. Pe 24 februarie armata rusă a încercat să invadeze oraşul meu, dar armata ucraineană a luptat împotriva lor timp de câteva zile.

Ruşii au şubrezit podul Antonovskyi înainte de a intra în oraş şi l-au capturat, l-au înconjurat ca într-un inel. Regiunea se învecinează cu Crimeea ocupată şi multe echipamente militare au intrat în oraş.

Acum oraşul rămâne al ucrainenilor dar tot mai mulţi soldaţi ruşi provoacă distrugeri ale infrastructurii”, a declarat pentru News.ro  tânărul din Ucraina.

Un mare centru comercial din Herson în care părinţii săi aveau o mică afacere a fost bombardat. Ruşii care au ajuns aici au intrat în magazinele din centrul comercial şi au furat îmbrăcăminte şi alimente, povesteşte Pavlo.

“Cel mai mare centru comercial din Herson, Fabrika (de 14.000 de metri pătraţi), unde familia mea avea o afacere, a fost distrus şi tâlharii ruşi au furat astăzi foarte multă mâncare, îmbrăcăminte din aceste magazine aflate aici.

Nu au bani şi mâncare şi sunt foarte agresivi.

Civilii au rămas fără alimente şi medicamente pentru că aprovizionarea oraşului a fost întreruptă iar magazinele nu au stocuri mari de alimente. Nu există posibilitatea de a se  livra mărfuri spre oraş.

Nu există comunicaţie feroviară, portul fluvial este ocupat, ieri a fost un incendiu puternic pe marginea râului, în unele zone nu există curent, utilităţile nu acoperă întreaga infrastructură”, a spus acesta.

Civilii îndură condiţii cumplite: nu au alimente pentru copii şi sunt nevoiţi să doarmă în beciuri reci pentru a se adăposti de atacuri. “Steagul ucrainean atârnă în clădirea Primăriei, civilii nu i-au lăsat să pună acolo pe cel rus”

“Ieri au tras într-o maşină cu civili şi un copil a fost împuşcat”

“Mulţi oameni nu au mâncare pentru copii şi trebuie să doarmă într-un subsol rece.

Luptele au loc în oraş, au murit peste 40 de oameni, dar oraşul încă este controlat de Guvernul ucrainean.

Steagul ucrainean este încă arborat în clădirea Primăriei.

Ieri au tras într-o maşină cu civili şi a fost împuşcat un copil. Mama stă de 7 zile într-un adăpost antiaerian, mulţi oameni sunt foarte îngrijoraţi şi nu vor Guvernul rus în oraş.

Atmosfera din oraş este foarte apăsătoare, foarte grea", a relatat tânărul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite