Un român a câştigat a şasea oară cel mai popular cross din Ţara Bascilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crossul montan din Urnieta (Ţara Bascilor) a fost câştigat, pentru a şasea oară, de un român. Ionuţ Zinca a fost aproape de a-şi doborî propriul record şi cel mai bun timp din istoria cursei, dar cronometrul a arătat duminică 7 secunde peste timpul record.

Românul Ionuţ Zinca, stabilit în Gasteiz (Ţara Bascilor), a câştigat duminică pentru a şasea oară cross-ul Urnieta-Adarramendi, cea mai populară competiţie de acest gen din Ţara Bascilor. Românul a fost aproape de a-şi doborî propriul record, reuşind un timp de 58 de minute şi 42 de secunde. Recordul său personal şi al competiţiei este de 58 de minute şi 35 de secunde.

Crossul este organizat de Primăria din Urnieta şi se află la a 15-a ediţie, orice persoană peste 16 ani, indiferent că este atlet profesionist sau nu, se poate înscrie, contra unei taxe de participare de 10 euro. Recordul de participanţi a fost înregistrat anul trecut (217). În acest an, deşi s-au înscris 222 de concurenţi, s-au prezentat în Piaţa San Juan, din localitate, de unde se dă startul probei, doar 209, astfel încât recordul rămâne în picioare.

Premiu de 300 de euro pentru câştigător

Cursa de cross din Urnieta se desfăşoară pe distanţa de 13,5 kilometri. Participanţii trebuie să urce pe muntele Adarra, până la altitudinea de 817 metri, pentru ca, mai apoi, să revină în acelaşi punct din care s-a dat startul, Piaţa San Juan.

Câştigătorii la ambele categorii, masculin şi feminin, au primit câte 300 de euro. Ocupanţii locurilor 2, 3 şi 4 au fost recompensaţi cu câte 150, 100, respectiv 50 de euro.

Cross-ul din Urnieta a debutat, iniţial, ca o competiţie locală, destinată atleţilor din oraş, dar în timp a câştigat popularitate, devenind una din cele mai cunoscute probe de cross montan din Spania, la care participă atleţi şi amatori din toată ţara.

Vezi pe adevarul.es un video cu proba de cross din Urnieta, câştigată de românul Ionuţ Zinca.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite