Un propagandist rus acuză Marea Britanie că vrea să atace Podul Crimeei: „E un plan redactat de bin Laden englez” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Igor Korotcenko, analistul militar rus îndrăgit de televiziunile din ţară, susţine că Marea Britanie pregăteşte un plan de atacare a Podului Crimeei cu participarea „serviciilor ucrainene relevante”.

„Există informaţii care sugerează că un plan este redactat acum sub conducerea lui Ben Wallace (n.r. ministrul britanic al Apărării) de a lovi Podul Crimeei. Lăsaţi-mă să subliniez asta: un oficial înalt al guvernului britanic, ministrul Apărării Ben Wallace, o operaţiune de a lovi Podul Crimeii este elaborată sub conducerea sa”, susţine Korotcenko.

Acesta prezintă şi presupusul scenariu al planului britanic: „un cargobot sub pavilion neutru care se îndreaptă spre un port din Georgia în cadrul unei operaţiuni a ministerului britanic al Apărării, împreună cu participarea serviciilor ucrainene relevante, ei vor instala rachete antinavă pe nava de marfă ce se îndreaptă spre un port georgian.

Acesta dă asigurări că Podul Crimeei are o apărare antiaeriană de încredere, dar că britanicii şi ucrainenii ar urma să efectueze operaţiunea pe timpul nopţii şi se vor baza pe marea dificilă şi „posibil condiţii furtunoase”.

Igor Korotcenko cere autorităţilor britanice să reacţioneze la declaraţiile lui şi sugerează efectuarea unor percheziţii la Ministerul britanic al Apărării pentru a confisca „documentele relevante”.

„Am văzut percheziţionarea reşedinţei lui Trump aşa că să facem o percheziţie ca aceea cu implicarea Scotland Yard şi a altor organe britanice responsabile de securitate fiindcă vorbim despre un act de terorism internaţional”, îndeamnă el.

În finalul declaraţiilor sale, acesta afirmă că ministrul britanic al Apărării ar trebui tras la răspundere pentru „cuvintele şi acţiunile sale” fiindcă „de fapt el devine un personaj ca bin Laden”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite