Un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului

0
Publicat:

Ministerul apărării de la Varşovia a comunicat sâmbătă că un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Avion neidentificat. FOTO (generic) Shutterstock
Avion neidentificat. FOTO (generic) Shutterstock

 Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe Twitter.

„Centrul de Operaţiuni Aeriene a observat apariţia în spaţiul aerian polonez a unui obiect care zbura dinspre Belarus", a anunţat ministerul, care a adăugat că „probabil este un balon de observaţie", iar „contactul s-a pierdut în apropiere de Rypin" (un oraş mic din nordul Poloniei).

Este în curs o căutare a obiectului, spune un purtător de cuvânt al Forţei de Apărare Teritorială. Reuters nu a reuşit să obţină imediat comentarii din partea autorităţilor ruse şi belaruse.

Incidentele de la sfârșitul anului trecut fac Polonia mai vigilentă

Potrivit Agenţiei, Polonia este foarte atentă la încălcarea spaţiului său aerian, în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidentele din noiembrie şi decembrie anul trecut, când pe teritoriul polonez au ajuns rachete.

Doi polonezi au murit în noiembrie loviţi de o rachetă pusă de Varşovia pe seama unei lansări greşite a apărării antiaeriene ucrainene, iar în aprilie un obiect militar a fost descoperit în nordul ţării. Securitatea naţională este un subiect important înaintea alegerilor din acest an.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite