Un material despre tancurile ruseşti, narat cu vocea lui David Attenborough: „Îşi întâlnesc sfârşitul pe câmpiile frumoase ale Ucrainei” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un videoclip care prezintă viaţa şi moartea tancurilor ruseşti în Ucraina a fost narat în stilul şi cu vocea celebrului naturalist David Attenborough. Naratorul relatează cu umor că printre cei mai mari duşmani naturali ai tancurilor ruseşti se numără dronele Bayraktar şi fermierii ucraineni cu tractoare.

Clipul arată un tanc rusesc discrus, care încă fumegă pe o câmpie ucraineană.  Pe fundal, o voce care aduce cu cea a biologului David Attenborough face o paralelă între invazia tancurilor ruseşti în Ucraina şi migraţia somonilor din Oceanul Pacific.

„Acesta este un tanc rusesc. La fel ca somonul din Pacific, tancurile ruseşti migrează pe distanţe lungi, din abisurile Rusiei, pentru a-şi încheia viaţa pe frumoasele câmpii ucrainene. Conduse de o dorinţă evoluţionistă de a-şi încheia viaţa într-un loc mai bun, după ce ajung în Ucraina, toate speciile de tancuri ruseşti mor. 

Migraţia din 2022 a fost un eveniment major pentru prădători - cum sunt forţele ucrainene de operaţiuni speciale, dronele Bayraktar sau fermierii ucraineni cu tractoare. Cele mai multe specii de tancuri îşi aruncă turela, pentru a celebra încheierea ciclului de viaţă”, spune naratorul.

În războiul din Ucraina imaginile cu tancuri ruseşti distruse au devenit virale. Forţele armate ucrainene au estimat că au distrus 1.170 de tancuri ruseşti de la începutul invaziei până acum.

Sir David Attenborough este unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători naturalişti. Cariera sa ca faţă şi voce a ştiinţelor naturii durează de peste 50 de ani. Attenborough este considerat de britanici comoară naţională, cu toate că el nu-şi arogă astfel de titluri. Naturalistul britanic a împlinit 96 de ani duminică, 8 mai, scrie Ziare.com.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite