Un judecător a decis că un băiat de 12 ani ar trebui deconectat de la aparate pentru că este în moarte cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Archie Battersbee, un băieţel în vârstă de 12 ani găsit inconştient în casă de părinţii săi, ar trebui deconectat de la aparatele care îl susţin în viaţă, întrucât este în moarte cerebrală, a decis Înala Curte din Londra, la finalul unei dispute privind tratamentul său.

Medicii care îl tratează pe Archie Battersbee, în cadrul Spitalului Regal din Londra, consideră că tânărul este „în moarte cerebrală”. Ei au recomandat ca băiatul să fie deconectat de la aparatele care îl ţin în viaţă. Însă, părinţii minorului, Hollie Dance şi Paul Battersbee, din Southend, Essex, afirmă că inima copilului lor încă bate şi îşi doresc să continue tratamentul. 

Potrivit Metro, băiatul a fost găsit inconştient în casă, pe 7 aprilie, strangulat. Familia acestuia este de părere că ar fi luat parte la o provocare online.

Judecătoarea Arbuthnot a hotărât, luni, că Battersbee a murit şi le-a comunicat cadrelor medicale să înceteze tratamentul. 

„Consider că Archie a murit la prânz, pe 31 mai 2022, la scurt timp după ce scanările RMN au fost efectuate în acea zi", a afirmat judecătorul într-o hotărâre scrisă, conform The Telegraph

„Consider că încetarea ireversibilă a funcţiei trunchiului cerebral a fost stabilită în mod concludent. Le dau permisiunea profesioniştilor din domeniul medical de la Spitalul Regal din Londra să înceteze ventilarea mecanică a lui Archie Battersbee”, mai este menţionat în hotărârea scrisă. 

 „Sunt devastată şi extrem de dezamăgită de hotărârea judecătorului după săptămâni în care am purtat o bătălie juridică, deşi aş fi vrut să fiu lângă băieţelul meu. Nu este suficient să iei o asemenea decizie pe baza unui test RMN şi pe faptul că este „probabil” mort. Cred că aceasta este prima dată când cineva a fost declarat „probabil” mort pe baza unui test RMN”, a declarat mama copilului, Hollie Dance, după decizia tribunalului.

„Opinia experţilor medicali prezentată în instanţă a fost clară prin faptul că întregul concept de „moarte cerebrală” este acum discreditat şi, în orice caz, Archie nu poate fi diagnosticat în mod sigur cu moarte cerebrală. Mă simt scârbită că spitalul şi judecătorul nu au luat în considerare dorinţele familiei. Nu cred că lui Archie i s-a dat suficient timp. De la început m-am gândit mereu "de ce atâta grabă?”, a mai afirmat mama băiatului. 

„Inima lui încă bate, m-a strâns de mână şi, în calitate de mamă a lui, ştiu că este încă acolo. Până nu va fi calea lui Dumnezeu, nu voi accepta că ar trebui să moară. Ştiu că există  miracole când oamenii s-au trezit din moarte cerebrală”, a mai spus femeia.

Părinţii minorului au declarat că vor face apel: „Acest caz ridică întrebări morale, juridice şi medicale semnificative cu privire la momentul morţii unei persoane. Ce ne spune această hotărâre de astăzi despre locul în care se află societatea noastră? Intenţionăm să facem apel şi nu vom renunţa la Archie”. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite