Un bărbat şi-a ucis soţia la patru zile după nuntă şi a băgat cadavrul într-o  valiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva familiei
FOTO Arhiva familiei

Un bărbat căsătorit de patru zile şi-a ucis soţia şi i-a băgat cadavrul într-o valiză, după ce aceasta i-a spus că suferă de tulburare bipolară şi că vrea să divorţeze, a declarat un tribunal.

Cadavrul lui Dawn Walker, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit pe un câmp la patru zile după ce s-a căsătorit cu Thomas Nutt, în vârstă de 45 de ani, a declarat Bradford Crown Court.

Ea nu mai fusese văzută din noaptea nunţii sale, pe 27 octombrie 2021, relatează The Independent. 

Juraţilor li s-au arătat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale lui Nutt, în care se observă cum bărbatul a scos o valiză mare din spatele casei sale şi a intrat în tufişurile din apropiere, chiar în momentul în care un ofiţer de poliţie a sosit la uşa sa pentru a verifica raportul de dispariţie al acuzatului.

„Se spune adesea că ziua nunţii cuiva şi perioada imediat următoare este unul dintre cele mai fericite momente din viaţa sa", a declarat procurorul Alistair MacDonald QC  juriului.

Acesta a spus că nu a fost cazul lui Walker „pentru că trupul ei a fost găsit îndesat într-o valiză şi aruncat în nişte tufişuri pe un câmp din spatele casei acestui acuzat la patru zile după ce s-a căsătorit”.

Procurorul a declarat în faţa instanţei că Nutt a sunat la poliţie pe 31 octombrie, spunându-le că soţia sa a dispărut după ce a plecat de la casa lor din Shirley Grove, Lightcliffe, lângă Halifax, în acea dimineaţă, şi a disimulat o căutare a femeii. 

Procurorul a spus că „realitatea dură şi crudă” a fost că acuzatul „ştia foarte bine că trupul ei zăcea mort într-un dulap din casa conjugală”.

„El ştia că se afla în acel loc pentru că a ucis-o şi i-a pus corpul acolo înainte de a-l băga într-o valiză, rupându-i oasele”, a povestit acesta. 

Dl MacDonald a declarat că Nutt s-a predat apoi la o secţie de poliţie şi le-a spus ofiţerilor că el şi  Dawn au fost într-o lună de miere de două zile cu rulota, fiind cazaţi într-o zonă de odihnă din Skegness.

Procurorul a declarat că acuzatul a spus poliţiei: „Ne-am întors şi ea a devenit bipolară şi este deprimată, a spus că vrea să divorţeze. Înainte m-a ameninţat că va minţi poliţia că am încercat să o violez şi să o agresez. A început să ţipe, iar eu am lovit-o în faţă şi i-am pus braţul în jurul gâtului”.

Procurorul  a declarat juriului că Nutt a recunoscut uciderea prin imprudenţă a soţiei sale pe baza faptului că „nu a avut intenţia de a-i provoca un rău cu adevărat grav în momentul în care a ucis-o". Dar acuzarea spune că este vinovat de crimă şi că a minţit în legătură cu faptul că a dus-o pe Dawn în luna de miere.

Dl MacDonald a declarat că Nutt a ucis-o pe dna Walker înainte de a merge singur la Skegness, lăsându-i cadavrul în casa lor.

Juriului i-au fost arătate imagini de pe camerele de supraveghere cu inculpatul şi Walker sosind la barul Prince Albert din Brighouse după nunta lor.

Procurorul a declarat că o examinare a corpului victimei a arătat că aceasta a suferit răni semnificative la nivelul gâtului, ceea ce indică faptul că a existat „o aplicare puternică de presiune asupra gâtului ei".

El a spus că a existat, de asemenea, o serie de leziuni la nivelul feţei.

Astfel, este posibil ca aceste leziuni să fi apărut după ce femeia a fost ucisă, inclusiv fracturi ale coastelor şi fracturi la tibia stângă. Acestea au fost probabil cauzate de Nutt care a introdus corpul soţiei sale în valiză.

Procesul este în plină desfăşurare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite