Un avion Turkish Airlines, evacuat la Koln, în urma unei ameninţări cu bombă

0
0

Cei 111 pasageri a unui avion al companiei aeriene turce Turkish Airlines au fost evacuaţi joi, pe aeroportul Koln-Bonn, din Germania, după un apel anonim de ameninţare, a anunţat poliţia, citată de AFP.

Aparatul, care urma iniţial să decoleze la ora locală 10 (11 ora României), cu destinaţia Istanbul, se afla pe pistă pentru a decola, dar autorităţile au considerat ameninţările proferate suficient de credibile pentru a opri avionul, potrivit unui comunicat.

Poliţişti şi câini capabili să detecteze explozibilii au fost trimişi la faţa locului pentru a inspecta avionul. Pasagerii au fost urcaţi într-un autobuz şi duşi în terminal, pe parcursul operaţiunii.

Relaţiile turco-germane au fost supuse la presiuni după ce Erdogan a lansat o adevărată epurare în administraţia publică, în urma tentativei de puci de anul trecut. Berlinul a criticat arestările în masă, a refuzat să extrădeze persoane despre care Ankara susţine că au fost implicate în puci şi a cerut eliberarea celor aproximativ 10 cetăţeni germani reţinuţi în ultimele luni.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite