Ucrainenii au reţinut mai mulţi asasini care plănuiau să-l ucidă pe ministrul Apărării. Recompensa oferită de ruşi era de până la 150 de mii de dolari VIDEO

0
0
FOTO Serviciu de securitate ucrainean
FOTO Serviciu de securitate ucrainean

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) au reţinut luni membrii unei grupări de asasini ai serviciilor speciale ruse care au pus la care uciderea ministrului apărării şi a şefului Direcţiei Principale de Informaţii din Ucraina.

„Ca urmare a unei operaţiuni speciale în mai multe etape, grupul de sabotaj şi informaţii a Direcţiei Principale a Statului Major al URSS (mai bine cunoscut sub numele de GRU) a fost neutralizat”, conform SBU.

Atacatorii erau angajaţi în pregătirile pentru lichidarea fizică a ministrului Apărării Oleksii Reznikov, şi a şefului Direcţiei Principale de Informaţii din Ucraina, Kyrylo Budanov, precum şi a unui cunoscut activist ucrainean.

Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, asasinii aveau promisă o recompensă în valoare de 100 până la 150 de mii de dolari.

Potrivit SBU, grupul era format din membri ai personalului serviciilor de informaţii militare ale Federaţiei Ruse implicaţi în activităţi subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta includea un rezident din Lugansk - ocupat temporar de armată rusă, care, ca parte a formaţiunilor armate ilegale ale organizaţiei teroriste „LNR”, a luat parte activ la operaţiunile de luptă împotriva forţelor ucrainene din est.

La instrucţiunile coordonatorului de la Moscova, el, folosind legăturile sale dintre cercurile criminale, căuta un asasin care să comită crime prin contract.

Un locuitor din Kiev a răspuns „ofertei” sale, contra sumei de cinci mii de dolari. El s-a angajat să elimine un militar ucrainean care, potrivit ocupanţilor, ar fi fost implicat în masacrul fizic al prizonierilor de război ruşi.

Acest asasinat trebuia să fie un test înaintea principalelor acţiuni criminale care vizau ţine importante.

Şi pentru a-i omorî pe şefii departamentelor de apărare, „legătura” a decis să ajungă personal pe teritoriul aflat sub controlul autorităţilor ucrainene. Aici, împreună cu un complice, au pregătit un plan de „lichidare” pe care urmau să-l supună spre aprobare responsabililor din Federaţia Rusă. Atacatorul a intrat cu maşina în Ucraina prin Belarus.

Angajaţii SBU au documentat sosirea lui în regiunea Volyn prin punctul de control Domanove şi întâlnirea sa cu un complice.

Pentru a preveni săvârşirea unor infracţiuni deosebit de grave, ofiţeri de contrainformaţii ai Serviciului de Securitate ucrainean, cu implicarea militarilor Serviciului Central de Securitate „A” i-au reţinut pe ambii infractori la Kovel.

În timpul percheziţiei au fost găsite în posesia bărbatului care a fost contractat pentru crime, dovezi ale unor fapte penale, precum şi un paşaport al unui cetăţean al Federaţiei Ruse.

În prezent, ambele persoane au fost acuzate de trădare comisă în baza legii marţiale şi omor intenţionat. Problema alegerii unei măsuri preventive sub forma reţinerii este în curs de soluţionare.

„Inamicul nu poate câştiga pe câmpul de luptă, aşa că recurge la metodele sale obişnuite - încearcă să organizeze asasinate asupra şefilor armatei şi ai autorităţilor ucrainene. Şi prin aceasta, demonstrează încă o dată lumii întregi că Rusia este un stat terorist care nu urmează nicio regulă civilizată. Dar ştim perfect la ce să ne aşteptăm de la Federaţia Rusă, aşa că acţionăm în avans şi neutralizăm dinainte operaţiunile speciale ale inamicului. Vom continua să facem asta!”, a subliniat şeful interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Malyuk.

Sunt în curs de desfăşurare măsuri complexe de aducere în faţa justiţiei a coordonatoriilor ruşi ai activităţilor subversive, care în prezent se ascund în Federaţia Rusă.

Măsurile de depistare a criminalităţii au fost efectuate de către angajaţii Departamentului Principal al SBU din Kiev şi din regiunea Kiev împreună cu unităţi ale SBU din regiunea Volyn, Poliţia Naţională şi sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Raionale Pechersk din Kiev.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite