Ucrainenii anunţă că au provocat pierderi ruşilor în urma unei tentative de recucerire a Insulei Şerpilor: „Operaţiunea continuă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din satelit cu Insula Şerpilor FOTO AFP/ SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES
Imagine din satelit cu Insula Şerpilor FOTO AFP/ SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES

Armata ucraineană a lansat mai multe lovituri împotriva soldaţilor ruşi care ocupă Insula Şerpilor, relatează Zerkalo Nedeli, care citează un oficial militar de la Kiev.

„Au fost (lansate, n. red.) mai multe lovituri înspre Insula Şerpilor. Toate acestea s-au produs în cadrul unei operaţiuni militare care necesită un regim de tăcere. Un atac masiv a fost efectuat prin implicarea a diverse forţe. Nu le dezvăluim, pentru că inamicul ne ascultă. Au fost cauzate unele pierderi, atât echipamentelor acumulate (de ruşi pe insulă, n. red.), cât şi personalului” inamic, a declarat şefa Centrului Comun de Coordonare a Forţelor de Apărare Sud, Natalia Gumeniuk.

„Operaţiunea continuă”, a adăugat ea.

Potrivit Nataliei Gumeniuk, un sistem antiaerian Pantsir şi o staţie radar aparţinând armatei ruse au fost avariate sau distruse. 

Pe de altă parte, ucrainenii afirmă că au ucis recent 49 de soldaţi şi ofiţeri ruşi în sudul Ucrainei. De asemenea, au distrus două obuziere autopropulsate MSTA-z, un tractor, o staţie de răboi electronic, un depozit de muniţii şi cinci vehicule blindate.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a susţinut că armata rusă a respins o încercare „nebună” a ucrainenilor de a recuceri Insula Şerpilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite