Soldaţi ucraineni încep în SUA pregătirea pentru sistemul antiaerian Patriot

0
Publicat:

  Soldaţi ucraineni au sosit duminică la o baza militară americană din Oklahoma (zona de centru-sud a Statelor Unite) pentru a se antrena în utilizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot, pe care Washingtonul îl va furniza Kievului, relatează AFP.

rachete patriot

„Soldaţi ai armatei ucrainene au sosit aici” la baza militară Fort Still „pentru a începe antrenamentul de apărare antiaeriană", a declarat pentru Fox News Curtis King, comandantul şcolii de artilerie de la baza militară, potrivit Agerpres.

„Acest antrenament se va concentra pe operarea şi întreţinerea sistemului antiaerian Patriot”, a adăugat el.

Trimiterea de către Statele Unite a celui mai sofisticat sistem antiaerian al său în Ucraina este fără precedent de la începutul războiului. Kiev-ul a cerut de mult acest sistem pentru a face faţă atacurilor aeriene din Rusia.

Numărul morţilor în urma unui atac rus comis sâmbătă la Dnipro (centru-estul Ucrainei) asupra unui bloc de apartamente a crescut luni la 40, fiind cele mai multe victime înregistrate într-un bombardament de la începutul războiului.

La antrenament care începe în Oklahoma urmează să participe „între 90 şi 100 de soldaţi ucraineni”, a indicat Ministerul american al Apărării pe 10 ianuarie.

„Odată aflat pe teren, Patriot... va contribui la apărarea aeriană ucraineană şi va oferi poporului ucrainean un mijloc suplimentar de apărare împotriva actualelor atacuri aeriene ruseşti”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite