Ucraina: Lupte grele în zona oraşului Debalţevo, nod strategic ce leagă Doneţkul de Lugansk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rachetele separatiştilor proruşi continuă să lovească mai multe localităţi din estul Ucrainei. În confruntările de ieri, au fost ucişi alţi cinci soldaţi ucraineni şi şase civili. Cele mai grele lupte se dau în continuare în zona Debalţevo, un oraş strategic de pe drumul care leagă cele două capitale separatiste, Doneţk şi Lugansk, dar au fost lansate noi atacuri şi în apropiere de Mariupol.

Rachetele separatiştilor proruşi continuă să lovească mai multe localităţi din estul Ucrainei. Militanţii încearcă să preia controlul oraşului Debalţevo, un punct feroviar strategic pentru regiunea Donbas, iar forţele guvernamentale depun eforturi pentru a răspunde atacurilor.

 Insurgenţii proruşi au anunţat, ieri, că au doborât un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene ucrainene, în estul Ucrainei, conform site-ului agenţiei TASS. 

Potrivit liderului autoproclamatei "Republici populare Lugansk", Igor Plotniţki, miliţiile separatiste au doborât un avion de vânătoare Suhoi SU-25.

Avionul a căzut în zona Irmino, la circa 50 de kilometri de Lugansk.

Plotniţki a precizat că pilotul avionului de vânătoare s-a catapultat, fiind căutat de miliţiile separatiste.

 

În oraşul Doneţk a sosit un grup de blindate şi luptători din Rusia. E vorba de 10 tancuri, 18 TAB-uri, câteva tunuri de diferite calibre şi aruncătoare de mine şi până la 10 camioane cu luptători. Potrivit site-ului Liga.net, militarii ruşi nu ar avea înfăţişare slavă.

Luni, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei „Republici populare Doneţk“, a anunţat că va mobiliza, în următoarele 10 zile, peste 100 000 de oameni pentru a evacua forţele guvernamentale din regiunile Doneţk şi Luhansk. Potrivit corespondentului BBC David Stern, declaraţiile lui Zaharcenko ar putea semnala de fapt intenţia Rusiei de a se implica mai mult în conflictul din estul Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite