Ucraina a destructurat o rețea rusească de spionaj care transmitea informații despre industria sa militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea rusească de spionaj care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului, şi transmitea informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni, relatează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Unul dintre membrii grupului era un inginer care lucra pentru o companie din sectorul de apărare în oraşul Zaporojie, în apropierea frontului de sud-est, afirmă SBU într-un comunicat.

Acest agent rus „a divulgat Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, principalul succesor al KGB-ului sovietic) informaţii despre repararea de material militar” de către compania sa, menţionează SBU.

În faţa incertitudinii privind continuarea sprijinului militar din partea partenerilor săi, Ucraina urmăreşte să-şi sporească propria producţie de apărare pentru a-şi reduce dependenţa de echipamentele militare străine, notează EFE.

O altă prioritate a Kievului este creşterea capacităţii sale de reparare a echipamentelor militare avariate pe linia frontului, precizează agenția de presă sus-menționată.

De mai bine de o lună, Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene masive, vizând în principal facilităţi ale industriei de apărare ucrainene. Kievul nu a raportat amploarea distrugerilor provocate de aceste atacuri.

Alţi membri ai reţelei de agenţi ruşi destructurate în Ucraina transmiteau informaţii despre localizarea trupelor ucrainene pe sectoarele din Zaporojie (sud) şi Doneţk (est) şi despre aprovizionarea armatei cu vehicule în regiunea Odesa (sud).

În cadrul operaţiunii, SBU a arestat simultan cinci spioni în aceste trei regiuni, scrie EFE.

Un alt obiectiv al grupului, potrivit SBU, era de a localiza depozitele de muniţie şi combustibil ale armatei ucrainene pentru a transmite apoi informaţii Rusiei despre locul lor de amplasare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite