Ucraina: 20 de răniți în urma unei explozii în aproprierea orașului Dnipro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie produsă în aproprierea orașului Dnipro din centrul Ucrainei a afectat sâmbătă o clădire cu două etaje, rănind 20 de persoane, inclusiv cinci copii, iar salvatorii intervin pentru scoaterea victimelor aflate încă sub dărămături, a anunțat guvernatorul regional Serhii Lisak, informează Reuters.

Steag Ucraina Pixabay jpg

Conform unei postări de pe Telegram a guvernatorului, trei din copii  afectați de incident sunt în stare gravă. Un total de 17 persoane primesc îngrijiri medicale.

Conform informațiilor care circulă în presă, echipele de salvatori au scos patru persoane de sub dărămăturile produse în Pidhorodnenska. Lisak a spus că un alt copil continuă să se afle sub dărâmături.

Pe rețelele de socializare circulă informații care susțin că explozia ar fi fost cauzată de o rachetă rusească și că o clădire a serviciilor de urgență ar fi fost, de asemenea, lovită.

Până la acest moment nu a existat nicio confirmare din partea oficialilor ucrainieni că este vorba despre un atac cu rachete. Volodimir Zelenski a scris pe Telegram că explozia s-a produs între două locuinţe."Din păcate, există oameni sub dărâmături", a scris Zelenski. "Încă o dată, Rusia demonstrează că este un stat terorist". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite