Truss, susţinută de Javid, îl devansează pe Rishi Sunak cu 32 de puncte procentuale la succesiunea lui Johnson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Ministrul britanic în exerciţiu de Externe Liz Truss a primit o susţinere ”grea”, din partea fostului său coleg de la Sănătate Sajid Javid, şi înregistrează un nou avans în sondaje, relatează AFP.

Potrivit unui studiu al influentului site conservator Conservative Home, realizat în rândul a aproximativ 1.000 de membri ai Partidului Conservator, Liz Truss înregistrează un avans de 32 de puncte procentuale faţă de adversarul său Rishi Sunak.

Un precedent studiu al YouGov o credita cu un avans de 34 de puncte procentuale.

Fostul ministru britanic al Sănătăţii Sajid Javid - a cărui demisie zgomotoasă, la începutul lui iulie, a declanşat un val de demisii fatal lui Boris Jonson, şi-a exprimat susţinerea faţă de Liz Truss într-un editorial publicat în ediţia de miercuri seara a cotidianului conservator Times.

”Dacă ne putem reînnoi Guvernul printr-o agendă îndrăzneaţă, conservatorii pot învinge mereu” partidele din opoziţie, cu Partidul Laburist în frunte, iar ”Liz este cea mai bine plasată să o facă”, aprecuază Sajid Javid.

Aceasta este cea de cincea susţinere a unui fost candidat a lui Liz Truss.

Sajid Javid s-a retras din cursă, din cauză că nu a obţinut numărul necesar de susţineri de la deputaţi conservatori unei candidaturi la succesiunea lui Boris Johnson.

Cei doi finalişti au fost desemnaţi printr-o serie de cinci voturi succesive ale deputaţilor conservatori.

În prezent, membrii Partidului Conservator - 200.000 potrivit unor estimări - îl aleg pe succesorul lui Boris Johnson, nevoit să demisioneze în urma unei serii de scandaluri şi minciuni.

Anunţarea rezultatului acestui vot ptin corespondenţă, care se încheie la 2 septembrie, urmează să aibă loc la 5 septembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite