Tragedie în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter s-a prăbuşit, sâmbătă, în sudul Italiei, iar toate cele şapte persoane aflate la bord - între care o familie de turişti sloveni - au murit, a anunţat presa italiană, citată de AFP.

Şapte morţi, după ce un elicopter s-a prăbuşit în Italia
Şapte morţi, după ce un elicopter s-a prăbuşit în Italia

Elicopterul a dispărut de pe radare în Castelpagano di Apricena, o zonă rurală din regiunea Puglia, iar forţele aeriene şi pompierii au declanşat operaţiunea de căutare.

Şeful adjunct al regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, a confirmat ulterior că elicopterul a fost găsit şi că toate cele şapte persoane aflate la bord și-au pierdut viața, scrie Corriere della Sera. Printre victime se numără o familie de patru persoane din Slovenia, inclusiv o fată de 13 ani, a precizat ziarul. Celelalte victime sunt un medic şi cei doi piloţi ai elicopterului.

Elicopterul zbura în cadrul unui serviciu zilnic între Foggia, în Puglia, şi Insulele Tremiti, în largul coastei italiene, când s-a confruntat cu vremea rea.

Primarul insulelor, Peppino Calabrese, a declarat presei că medicul a decis în ultima clipă să ia elicopterul în locul feribotului "din cauza condiţiilor proaste de pe mare".

„Comunitatea noastră este în stare de şoc. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în 30 de ani de serviciu", a spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite