Torturile prin care au trecut apărătorii ucraineni ai oţelăriei Azovstal: hrăniţi cât să supravieţuiască şi treziţi zilnic cu imnul naţional al Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua (Arhivă)
FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua (Arhivă)

Luptătorii ucraineni care au apărat oţelăria Azovstal din Mariupol s-au confruntat cu abuzuri în timpul captivităţii, a informat, duminică, New York Times, citând interviuri cu soldaţii care au fost capturaţi şi eliberaţi în schimbul de prizonieri, relatează Business Insider.

Circa 2.500 de militari, care au luptat la Azovstal, au fost transportaţi într-o închisoare rusă din aşa-numita Republică Populară Doneţk, după ce s-au predat la jumătatea lunii mai, se arată în raport, conform Business Insider.

Conform raportului, în timp ce erau în captivitate, soldaţii au fost hrăniţi cât să supravieţuiască. De asemenea, erau interogaţi, închişi şi treziţi în fiecare dimineaţă la ora 6 de imnul naţional al Rusiei, potrivit The Times. 

Ucraina a reuşit să asigure eliberarea a circa 100 de apărători ai oţelăriei, mulţi dintre ei fiind grav răniţi, într-un schimb de prizonieri care a avut loc la sfârşitul lunii iunie

Căderea oraşului-port de la Marea Azov la mijlocul lunii mai a venit în cele din urmă după un asediu rusesc devastator. Bombardamentul constant a vizat zone civile, precum spitale şi şcoli, iar oficialii au declarat că mii de civili au fost ucişi. 

Consiliul municipal al oraşului a acuzat Rusia că doreşte să preia controlul asupra Mariupolui pentru a dezvolta o punte terestră între peninsula Crimeea şi regiunea Donbas din estul Ucrainei.   

De asemenea, în luna iunie, vicepremierul rus Marat Kusnulin a afirmat că Rusia intenţionează să transforme fosta uzină Azovstal într-un parc industrial sau chiar unul de distracţii. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite