Templul discordiei din Cordoba, dintre musulmani şi creştini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala din Cordoba, un edificiu disputat dintotdeauna de creștini și musulmani
Catedrala din Cordoba, un edificiu disputat dintotdeauna de creștini și musulmani

După episodul de miercuri, cînd un grup de peste 100 de musulmani austrieci au invadat Catedrala Mezquita din Cordoba, pentru a-i sfida pe creștini rugîndu-se în interiorul ei, asociațiile de musulmani din Spania și Austria și-au cerut scuze.

Cordobezii, precum și organizațiile musulmane spaniole au propus în repetate rînduri ca Mezquita să devină un templu al ambelor confesiuni, ca un semn al toleranței și al bunei conviețuiri între popoare și religii.

„Folosirea catedralei în comun de către musulmani și creștini ar contribui și la îmbunătățirea imaginii orașului", a declarat ieri Mansour Escudero, președintele Organizației Islamiste din Andaluzia. Escudero încearcă de mai mulți ani să realizeze acest lucru, avertizînd mereu că altminteri astfel de incidente ar mai putea avea loc.

Și-au cerut scuze pentru incident

În ciuda divergențelor între catolici și musulmani, cu toții au fost de acord că evenimente precum cele de miercuri ar trebui evitate pe viitor. Organizația Tinerilor Musulmani din Austria, prin vocea președintelul Alexander Osman, și-a cerut scuze public față de Biserica Catolică Spaniolă pentru comportamentul conaționalilor săi, relatează Europa Press.

La fel a procedat și Mansour Escudero, reprezentantul musulmanilor din Andaluzia, chiar dacă ambii șefi islamiști au respins acuzațiile de violență asupra gărzilor și polițiștilor. Cu toate acestea, celor doi musulmani reținuți miercuri de Poliție li s-a prelungit mandatul de arestare, conform CanalSurWeb.

Vezi pe adevarul.es povestea zbuciumată a Catedralei Mezquita și motivele pentru care musulmanii și creștinii și-o dispută

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite