Temperaturi extreme în Europa. Canicula face ravagii în sudul continentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sudul Europei este afectat de un val de caniculă ce a început deja să provoace victime, în centrul şi nordul continetului temperaturile sunt scăzute. Meteorologii avertizează că urmează temperaturi de până la 40 de grade Celsius în state precum Italia, Bulgaria, Croaţia sau Belgia.

Cod roşu în Italia

Mai multe oraşe din Italia sunt afectate de un val de caniculă, iar începând de luni intră în vigoare codul roşu la Bologna, Messina, Perugia, Pescara şi Rieti, unde termometrele au afişat deja temperaturi de aproape 40 de grade.

Potrivit serviciilor meteorologice, canicula va atinge în curând şi alte oraşe italiene, inclusiv capitala Roma, dar şi Florenţa sau Trento.

Cod portocaliu în Bulgaria

Meteorologii au anunţat un cod portocaliu de caniculă pentru Bulgaria, unde se vor aştepta temperaturi de până la 41 de grade Celsius.

11 peroane şi-au pierdut viaţa în Croaţia, în urma valului de căldură, iar în Belgia, seceta şi canicula au afectat producţia agricolă.

Cod galben în România

Potrivit unei avertizări de cod galben dată de Administraţia Naţională de Meteorologie, România va fi cuprinsă de un val canicular în următoarele patru zile. Specialiştii spun că va fi foarte cald, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Mai multe detalii aici.

19 -20 de grade în Marea Britanie şi Franţa

În centrul şi nordul Europei, maximele sunt mai mici şi cu peste 20 de grade faţă de sudul continentului. În Marea Britanie, în capitala Londra, mercurul termometrului ajunge la 20 de grade Celsius, iar în Franţa, la Paris, nu mai mult de 19 grade Celsius.

Specialiştii avertizează că temperaturile medii pe timpul verii din Europa vor continua să crească în următorii ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite