Sute de ateliere secrete din Ucraina lucrează pentru a crea o armată de roboți care să învingă oastea lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingineri din sute de laboratoare, aflate în locuri secrete din Ucraina, construiesc o armată de roboţi care urmează să fie folosiţi pe front. Având un deficit de trupe și beneficiind de o asistență internațională inegală, Kievul speră să găsească un avantaj strategic împotriva armatei mai numeroase a lui Putin.

Academia de drone ucraineană Dronarium/ FOTO: Profimedia
Academia de drone ucraineană Dronarium/ FOTO: Profimedia

Un ecosistem de laboratoare format din sute de ateliere secrete și-a propus să creeze o armată de roboți care, speră Ucraina, va învinge trupele ruse și va salva proprii soldați, scrie The Independent.

Start-up-urile din domeniul apărării din Ucraina - aproximativ 250, conform estimărilor industriei - creează mașini ucigașe în locații secrete care, de obicei, arată ca niște ateliere rurale de reparații auto.

Este vorba despre roboţi cu diferite utilizări, realizați de sute de mici companii din Ucraina. Roboții construiți folosesc chiar şi componente ale unor drone prăbuşite şi astfel sunt mult mai ieftini.

Un antreprenor a realizat un vehicul terestru fără pilot, construit într-un depozit, în doar patru zile. Robotul, botezat Odyssey, a costat aproximativ 35.000 de dolari, are 800 kg şi poate parcurge până la 30 km cu o singură încărcare a bateriei de dimensiunea unui mic răcitor de bere.

Robotul acţionează ca o maşină de salvare şi aprovizionare, dar poate fi modificat pentru a transporta o mitralieră grea sau echipamente de neutralizare a minelor.

Ucrainenii speră că prin aceste invenţii să reducă avantajul ruşilor în ceea ce priveşte numărul de militari. De altfel, forţa sistemelor fără pilot a devenit în acest an o ramură a armatei ucrainene.

De asemenea, Mihailo Fedorov, viceprim-ministru pentru transformarea digitală, i-a încurajat pe cetăţenii să urmeze cursuri online gratuite şi să asambleze acasă drone aeriene. El vrea ca ucrainenii să construiască un milion de aparate autonome pe an.

Inginerii ucrainei se inspiră din articolele din revistele de apărare sau din videoclipurile online pentru a produce platforme la prețuri reduse. Armele sau componentele inteligente pot fi adăugate ulterior.

"Ne luptăm cu o țară uriașă, iar ea nu are nicio limită de resurse. Înțelegem că nu putem risipi o mulțime de vieți omenești", a declarat Denisenko, care conduce startup-ul de apărare UkrPrototyp. "Războiul este matematică".

Compania lui lucrează la proiecte care includ un exoschelet motorizat care ar spori forța unui soldat și vehicule de transport pentru a transporta echipamentul unui soldat și chiar pentru a-l ajuta să urce o pantă. "Vom face totul pentru ca tehnologiile fără pilot să se dezvolte și mai rapid.

Criminalii Rusiei își folosesc soldații drept carne de tun, în timp ce noi ne pierdem cei mai buni oameni", a scris ministrul Fedorov într-o postare online.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite