Studiu: ce ţară va fi cea mai afectată de coronavirus în Europa

0
0
Londra în vremea coronavirusului FOTO EPA-EFE
Londra în vremea coronavirusului FOTO EPA-EFE

Un studiu estimează la 66.000 numărul morţilor de covid-19 până în luna august în Marea Britanie, ţară care a luat târziu măsuri de izolare în vederea combaterii noului coronavirus.

O analiză realizată de Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) din Seattle prezice 66.000 de morţi în Marea Britanie până în luna august, relatează The Guardian, citat de digi24.ro.

Potrivit studiului, la final, Marea Britanie va fi ţara cea mai lovită de pandemie în Europa, cu 40% din totalul de morţi.

IHME subliniază că Executivul de la Londra a luat târziu măsurile obligatorii de distanţare socială, preferând iniţial strategia de dobândire a „imunităţii de turmă”.

Studiul este contrazis de alţi cercetători. De exemplu, profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, afirmă că datele folosite pentru estimare sunt de două ori mai mari decât în realitatate.

Marea Britanie înregistrează oficial 55.242 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 6.159 fatale, plasându-se pe locul cinci în rândul celor mai afectate ţări din Europa, după Spania, Italia, Germania şi Franţa.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite