Soţii Chirac au preferinţe diferite pentru Palatul Élysée. Fostul preşedinte îl susţine pe Alain Juppé, fosta primă doamnă pe Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Chirac
Soţii Chirac

Fostul premier francez Alain Juppé este susţinut de către fostul preşedinte Jacques Chirac în cursa pentru Palatul Élysée, împotriva fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, care este preferatul soţiei fostului lider francez, Bernadette Chirac.

"Am ştiut dintotdeauna că destinul lui Alain Juppé se întâlneşte cu destinul Franţei. Puţine lucruri ar putea să-mi ofere o plăcere mai mare, pentru mine-însumi, pentru el şi mai ales pentru ţara noastră", a declară fostul preşedinte (1995-2007) într-o confidenţă, care urmează să fie publicată joi, către Philippe Goulliaud, şeful departamentului politic de la cotidianul „Le Figaro“.

"Dacă aş fi avut energia necesară, mi-aş fi rezervat un loc, chiar şi unul mic, la cartierul său general" de campanie, adaugă Chirac, apreciat în continuare de francezi, dar ale cărui apariţii publice şi luări de cuvânt sunt foarte rare, din cauza problemelor de sănătate.

Jacques Chirac nu l-a acoperit niciodată cu elogii pe Alain Juppé, care şi-a anunţat recent candidatura la alegerile primare din 2016 pentru alegerile prezidenţiale din 2017 , dar îl detestă puternic pe cel care i-a succedat la Élysée, Nicolas Sarkozy.

Chirac face această declaraţie la câteva zile după ce soţia sa, Bernadette, l-a criticat dur pe Juppé. "Este foarte, foarte rece şi nu atrage oamenii", a declarat ea luni pentru postul Europe1. "Ce-are a face Alain Juppé cu Nicolas Sarkozy?", s-a întrebat Bernadette, care spre deosebire de soţul ei, îl preferă pe Sarkozy.

Nicolas Sarkozy care a condus Franţa între 2007-2012 şi-a anunţat revenirea în politică pe 19 septembrie, odată cu anunţarea candidaturii la şefia partidului său, UMP. El are de înfruntat aspiraţiile prezidenţiale ale mai multor politicieni de drepata, inclusiv Juppé, dar şi problemele în şase dosare judiciare în care-i apare numele.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite