Soros finanţează un plan secret anti-Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul american de origine ungară George Soros este în centrul unui nou scandal, după ce  de cotidianul britanic „The Daily Telegraph“, care se pronunţă în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a scris că acesta sprijină financiar o campanie menită să împiedice Brexitul şi care ar urma să fie lansată la nivel naţional luna aceasta.

Potrivit acestei publicaţii, respectiva campanie, pregătită de organizaţia Best for Britain, care militează pentru rămânerea ţării în blocul comunitar, urmăreşte declanşarea unui nou referendum privind apartenenţa la UE şi influenţarea parlamentarilor britanici, astfel încât aceştia să voteze împotriva acordului final privind Brexitului.

Preşedintele organizaţiei Best for Britain, fostul ministru Mark Malloch-Brown, a confirmat faptul că Soros s-a implicat financiar în campanie, notează France24. 

„Prin intermediul fundaţiilor sale, el a contribuit cu 400.000 de lire“ (453.000 de euro), a afirmat Malloch-Brown, care a apărat însă campania, afirmând că este normal ca parlamentarii să aibă şansa de a reflecta din nou înainte de a da undă verde Brexitului. 

Miliardarul George Soros, în vârstă de 87 de ani, este perceput drept inamicul numărul unu de către naţionalişti din întreaga lume şi nu este prea iubit nici în Marea Britanie, după ce, în 1992, a câştigat un miliard de dolari când a pariat împotriva lirei sterline, menţionează AFP. 

Premierul britanic Theresa May a promis că ţara sa va părăsi blocul european pe 29 martie 2019 şi a dat asigurări că nu se va organiza o nouă consultare populară pe această temă, aminteşte News.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite