Soldat german care luptă în Legiunea Internaţională a Ucrainei: Mulţi soldaţi ruşi sunt trimişi pe front ca momeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ruşi în Ucraina Foto ZDF
Soldaţi ruşi în Ucraina Foto ZDF

Declaraţii şocante au fost făcute de un soldat german care luptă în Legiunea Internaţională a Ucrainei, acesta afirmând că mulţi dintre soldaţii ruşi nu au experienţă şi sunt trimişi pe front pe post de momeală.

Mehmet este un fost soldat din Bundeswehr care s-a înrolat ca voluntar în armata ucraineană în timpul războiului şi luptă acum împotriva Rusiei. El se află în Ucraina, în apropiere de Kiev, de patru săptămâni; din motive de securitate, nu i se permite să precizeze locaţia exactă.

Civilii sunt ucişi cu sânge rece, cu bombe, argumentează el.

Mehmet a declarat pentru ZDF că nu este vorba doar de un conflict între două state, ci de un "conflict mondial".

„Motivaţia mea a fost pur şi simplu de a-i ajuta pe copiii de aici, care trebuie să fugă din casele lor, familiile care plâng după copiii lor. Copiii care plâng după familiile lor”, a precizat acesta.

Mehmet face parte din "Legiunea Internaţională" de patru săptămâni. Străinii care vor să lupte pentru Ucraina sunt înrolaţi acolo.

Potrivit unor surse ucrainene, aproximativ 20 000 de voluntari, în principal din Europa, s-au înrolat, dar acest lucru nu poate fi verificat.

Preşedintele Zlenski a făcut apel la străinii cu experienţă de luptă să se alăture luptelor.

În principiu, participarea germanilor la război nu este ilegală, potrivit Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Externe. Ministerul Apărării scrie că foştii soldaţi trebuie să fie examinaţi de la caz la caz.

Mehmet a omorât soldaţi ruşi - câţi, nu vrea să ştie

Potrivit propriilor declaraţii, Mehmet a fost trimis de aproximativ 15 ori în prima linie pe front în timpul războiului din Ucraina.

„Practic, nu ştiu câţi oameni am omorât. Ştiu că am făcut-o. Dar nu prea vreau să ştiu câţi”, spune el.

Unitatea lui Mehmet a arestat şi prizonieri de război ruşi. Mulţi dintre ei sunt lipsiţi de experienţă, crede el. Parcă "cu o săptămână înainte au pus mâna pentru prima dată pe o armă", spune Mehmet despre ruşi.

"Aici, în prima linie, sunt oameni fără experienţă care sunt practic trimişi în faţă ca momeală", spune el pentru ZDF.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite