Social-democraţii germani, aflaţi în coaliţia de guvernare, au ajuns în sondaje la cel mai scăzut nivel din ultimii 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Social-Democrat german (SPD), partenerul conservatorilor Angelei Merkel în coaliţia de guvernare de la Berlin, a ajuns la cel mai scăzut nivel în intenţiile de vot din ultimii 24 de ani. Aşa arată un sondaj de opinie realizat de Institutul Forsa, sondaj ce a fost publicat miercuri, transmite Reuters.

Barometrul de opinie plasează pe primul loc blocul conservator Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), cu 34%, un procent neschimbat faţă de săptămâna trecută, urmat de SPD cu 19%, în scădere cu două procente. Verzii sunt cotaţi la 14% (plus 1%), iar formaţiunea politică antiimigraţie Alternativă pentru Germania (AfD) întruneşte 11% din opţiuni (plus 1%).

Pe fondul crizei migranţilor, cele două mari partide sunt afectate în ultimele şase luni de ascensiunea AfD, însă popularitatea Angelei Merkel îi protejează pe conservatori de o cădere în sondaje.

În cazul social-democraţilor, este pentru prima dată în peste două decenii când un sondaj Forsa îi plasează sub cota de 20%.

În ultima perioadă, speculaţiile privind plecarea vicecancelarului Sigmar Gabriel de la conducerea SPD s-au înmulţit, la fel şi disensiunile din această formaţiune politică.

În Germania, următoarele alegeri federale vor avea loc în septembrie 2017.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite