Șefa Comisiei Europene Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă

0
Publicat:

Candidata Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi preşedintă actuală a instituţiei, Ursula von der Leyen, a spus că nu exclude interzicerea TikTok în Uniunea Europeană dacă va fi realesă pentru un nou mandat după alegerile pentru Parlamentul European din iunie, notează EFE, scrie AGERPRES.

Uniunea Europeană FOTO: Shutterstock
Uniunea Europeană FOTO: Shutterstock

„Nu este exclus”, a declarat Von der Leyen în timpul primei dezbateri dinaintea alegerilor europene, întrebată dacă, în cazul în care va câștiga un nou mandat, va interzice TikTok în UE din cauza legăturilor sale cu China, aşa cum iau în considerare Statele Unite.

Comisia Europeană a fost „prima instituţie din lume” care a interzis instalarea TikTok pe telefoanele corporative şi se cunoaşte „exact pericolul TikTok”, a accentuat candidata PPE.

A subliniat, de asemenea, că, sub conducerea sa, executivul comunitar „a făcut mult” pentru reglementarea serviciilor pentru a se asigura că platformele sunt responsabile de conţinutul pe care îl furnizează, precum şi pieţele digitale, pentru a se asigura că marile companii nu acţionează ca gardieni ai intrărilor şi pentru ca să existe un acces echitabil la acestea.

Von der Leyen a făcut aceste declaraţii cu o săptămână înainte de a se întâlni la Paris cu preşedintele Xi Jinping în cadrul turneului european pe care şeful statului chinez îl va efectua săptămâna viitoare. Un turneu în care va vizita Franţa, Ungaria şi Serbia şi care va fi prima sa călătorie în Europa în ultimii cinci ani.

Posibilitatea interzicerii reţelei de socializare în Statele Unite a marcat şi vizita secretarului de stat american Anthony Blinken la Beijing, după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege care va obliga compania chineză ByteDance, care a creat TikTok, să vândă populara aplicaţie video dacă nu doreşte ca platforma să fie interzisă în SUA.

În UE, TikTok a suspendat programul de puncte al versiunii Lite pe care l-a lansat în Spania şi Franţa, după ce Comisia Europeană a avertizat că noua aplicaţie a fost lansată fără să fi fost publicat mai întâi raportul de analiză a riscurilor impus de legislaţia europeană în privinţa serviciilor digitale.

Cu toate acestea, platforma a trimis acest raport executivului european, care urmează acum să o analizeze, evitând astfel amenda de până la 1% din cifra de afaceri globală cu care a ameninţat Bruxelles-ul.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite