Şefa Comisiei Europene: UE va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme către Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme şi alte echipamente către Ucraina, care se confruntă la ora actuală cu o invazie din partea Rusiei, a anunţat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizând că aceasta este o premieră pentru UE, transmite AFP.

Bruxelles va propune Celor 27 de state membre să utilizeze o linie de finanţare de urgenţă a UE "pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, precum şi carburant, echipamente de protecţie şi articole medicale", punând astfel capăt "tabuului potrivit căruia Uniunea Europeană nu furnizează arme beligeranţilor", a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell

Liz Truss îi susţine pe britanicii care vor să lupte în Ucraina

Şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss, a declarat duminica aceasta că-i susţine pe cetăţenii Regatului Unit care doresc să se ducă în Ucraina pentru a se alătura unei forţe internaţionale care să lupte împotriva invaziei ruseşti în această ţară, relatează EFE.

În declaraţii făcute postului BBC, conservatoarea Truss a apreciat că fiecare persoană trebuie să ia deciziile care îi convin, dar a adăugat că aceasta este o luptă "pentru democraţie". Ea a insistat că ucrainenii luptă pentru libertate, "nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă".

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe cetăţenii străini să se alăture Ucrainei în încercarea acestei ţări de a se apăra de invazia rusă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite